Kinderdagverblijf 0 – 3 jaar

Ons kinderdagverblijf heeft een bijzondere groepsindeling, namelijk groepen voor kinderen van 0 tot 3 jaar en 3 tot 4 jaar. Unieke kinderopvang in Leiden!

Baby’s

Voor baby’tjes is het belangrijk dat er veel rust is, een vaste structuur en vertrouwde gezichten. Daar hebben wij veel aandacht voor. Ook al zitten kinderen van 0 tot 3 jaar in een groep, vaak zijn we met een clubje kinderen naar buiten of spelen we ‘bij de buren.’ Op gezette tijden zijn we dus vaak alleen met de baby’s. En die worden door ons in de watten gelegd!

Dreumesen

En dan is jullie kind ineens een dreumes. Wat gaat het snel! Volop leuke uitdagingen zoals muziekles en gym. En natuurlijk heerlijk ravotten in de avonturentuin!

De groep van 0 jaar tot 3 jaar heeft maximaal 15 kinderen op maandag, dinsdag en donderdag en maximaal 10 kinderen op woensdag en vrijdag. Het aantal vaste pedagogisch medewerkers is bij 15 kinderen 3 en bij maximaal 10 kinderen zijn dit 2.

kinderopvang Leiden

Kinderen van 0 tot 3 jaar fijn bij elkaar.

muziekles kinderen Leiden

Elke week geeft ‘Meester Frank’ de kinderen muziekles. Superleuk is dat! Gitaar in de hand en spelen maar! We zingen, dansen en maken zelf muziek. Muziek maken is leuk, gezellig en vooral heel veel plezier!

Op alle groepen is er muziekles. Zowel op het kinderdagverblijf als de peuteropvang. De dagen rouleren na iedere vakantie. Zo kunnen alle kinderen meedoen!

Samen aan tafel voor een lekkere verse warme maaltijd.

peutergym Leiden Kinderopvang ’t Leidsche Tuynhuis

Springen, rennen, klimmen, klauteren, hangen, vallen en weer opstaan. En steeds iets meer durven én kunnen. De kinderen gaan elke week met de pedagogisch medewerkers naar een gymzaal in de buurt en krijgen van onze sport coördinatoren gymles, een soort apenkooien voor peuters. Na elke schoolvakantie verandert de dag van de week zodat alle kinderen mee kunnen doen met peutergym. Heerlijk alle energie kwijt en ook nog eens supergezond!

tuin kinderopvang ’t Leidsche Tuynhuis

Buitenspelen is gezond! Dus dat hebben we mooi gecombineerd in onze ‘Avonturentuin’ bij ons kinderdagverblijf. In deze veilige ommuurde tuin kan je kind van alles ontdekken en beleven.

Wij hebben onder andere een trampoline, twee glijbanen, klimboot, schommels, duikelrekken, verschillende zandbakken, fietsjes, skelters, een buiten(speel)keuken. Het is ook heerlijk vertoeven onder de bomen in de schaduw tijdens mooi weer. Zolang het weer het toelaat gaan wij iedere dag naar buiten.

We vinden het leuk om af en toe eens op pad te gaan met elkaar! Onze uitstapjes in de kinderopvang. Wij gaan bijvoorbeeld de eendjes voeren, naar de kinderboerderij, de speeltuin of naar de markt op woensdag.

De uitstapjes op onze kinderopvang zijn een leuke break op de dag. Soms nemen we ook jongere kinderen mee in een wandelwagen. Ook voor hen kan een wandelingetje en frisse lucht heel ontspannend werken!

Fijn kinderdagverblijf.

Fijn kinderdagverblijf. Lieve leidsters, grote buitenspeelplaats, goeie administratie, veel activiteiten en de mogelijkheid voor flexibele opvang.

Kristel Boekhorst

Warm en betrokken

Het Leidsche Tuynhuis is een ontzettend leuke, actieve, warme en betrokken opvangorganisatie. Vanaf dag 1 onze dochter altijd met een goed gevoel gebracht en opgehaald. Ze voelt zich er thuis, beleeft de leukste activiteiten en eet heerlijk warm ’s middags. De leidsters zijn betrokken, lief en zorgzaam.

Ryanne Dijkdrent

Geweldige opvang 🙂

Wegens mijn onregelmatige diensten binnen de luchtvaart kwam ik via een collega terecht bij het Leidsche Tuynhuis om wille van hun klasje van flexibele opvang. Goed product om opvang te bieden tussen 0700 en 1900, minimaal 4 uur. Wat vooral goed is van hen is de mogelijkheid om op het laatste moment toch nog uren te kunnen wijzigen. Het komt tevens niet vaak voor dat de opvang niet mogelijk is, zolang je maar op tijd bent met aanvragen. Erg lekker en rustgevend! De website werkt prima, is makkelijk en duidelijk in gebruik en het is leuk om geregeld foto’s te krijgen in het schriftje, plus de rekeningen. Gedurende de periode dat ik mijn opleiding tot vlieger moest afmaken mocht ik zelfs in de ochtend op de dag zelf nog afzeggen zolang er geen ander kind benadeeld zou worden. Dus dat is flexibiliteit ten top en dat is zeker buiten het boekje wat ik alleen maar kan waarderen. De ingredienten voor de maaltijden worden aangeschaft bij een leuke eenmanszaak voor Station Leiden Lammenschans ipv een massale supermarkt wat ik een originele opzet vind en de man ook met heel mijn hart gun, daar ikzelf er ook nog wel eens kom. Regen of zonneschijn, alle medewerk(st)ers zijn allemaal even aardig en vrolijk, altijd in voor een praatje terwijl er tig koters in de tussentijd rondrennen. Persoonlijk ben ik niet erg onder de indruk van het gebouw, ik persoonlijk hou niet zo van wat gedateerdere gebouwen. Ophalen door iemand anders gaat in goed vertrouwen nadat je het gemeld hebt. Heel mooi en zo hoort het. Maar toch denk ik dat we zeer jammergenoeg in deze maatschappij toch een legitimatieplicht moeten invoeren indien er een andere ophaler komt dan… Lees meer “Geweldige opvang :)”

Sergio Moya Boom & Agnes Aymerich Sanesteban

Verzorgde en liefdevolle opvang

Al 8 jaar lang gaan mijn kinderen nu al naar het LTH. Bijzonder is dat we op de groep al die tijd de zelfde leidsters hebben gehad. Ze zijn niet alleen liefdevol en de kinderen zijn er in goede handen maar er wordt ook meegedacht en verbeteringen en veranderingen geïnitieerd. De warme maaltijd tussen de middag vind ik echt een pre evenals de ruime openingstijden.

Noortje Niehien

thuiskomen in het Tuynhuis

Na een dag werken voelt het binnenwandelen bij het tuynhuis altijd al een beetje als thuiskomen. Alle leidsters zijn lief en betrokken, niet alleen met de kinderen maar ook met het gezin als geheel. De kinderen worden op de groepen uitgedaagd en er is veel aanbod, muziekles, gym en zelfs Engels. Het is superfijn dan de kleintjes al warm lunchen, dat scheelt thuis weer koken. Wij zijn ontzettend blij met het Tuynhuis en na de zomer zal onze kleine derde telg daar ook haar plekje vinden. Echt een aanrader.

Renée den Heeten - van Someren Gréve