Gezonde voeding

Gezonde voeding op het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Aandacht voor eten. En bewust met eten omgaan. Dat vinden wij belangrijk. En daarnaast: samen eten op de opvang is gezellig. Liedje zingen en dan lekker happen!

We volgen de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo weten we zeker dat je kind een gezonde maaltijd eet. Baby’s smullen van onze verse fruitmoes. Dat maken we zelf.

Vanaf circa 1 ½ jaar eten de kinderen zelf met een lepel. Ze krijgen iedere dag stukjes vers fruit. Ook bieden we groentesnacks aan; stukjes komkommer, augurk, zilveruitjes, olijven, paprika en tomaat. Lekker en gezond!

 

Warme lunch

Tijdens de lunch op kinderdagverblijf het Leidsche Tuynhuis rond 11:30 uur krijgen de kinderen een warme maaltijd. Dit kan aardappelen met groente en vlees zijn, maar ook vegetarische maaltijden, rijst, pasta’s en vis wordt aangeboden. Regelmatig proberen we iets nieuws. Zo maakt jouw kind kennis met verschillende smaken.  Deze maaltijden worden verzorgd door een extern bedrijf. Aan het begin van de week plaatsen we het menu op het bord voor de groepen.

En bij al dat lekkers drinken we thee, water en bij de lunch een beker melk.

Grote keuken

We hebben een grote woonkeuken waar we vaak met de kinderen iets bakken, of koken. Smoothies maken op de BSO? Koken met verse kruiden? We doen het allemaal. Kinderen op de buitenschoolse opvang kunnen om 17:00 uur een warme maaltijd eten.

Ouderbetrokkenheid

Een hecht contact met jou als ouder vinden wij belangrijk. Samen delen we de zorg voor je kind tenslotte!

Pedagogisch beleid

Wat vinden wij belangrijk in de omgang met kinderen? En hoe doen we dat?